Brannsikring

Hver leilighet har to røykvarslere (én optisk og én ionisk) og husbrannslange som tilhører borettslaget, installert i 2006. Se www.boligbrann.no.

Lovverket stiller krav om at det i hver leilighet skal være røykvarsler(e) og manuelt slokkeutstyr, se forskrift om brannforebyggende tiltak og tilsyn av 1. juli 2002: 

    "§ 2-5 Røykvarsler og manuelt slokkeutstyr i bolig

       Eier av bolig skal sørge for at boligen er utstyrt med minst en godkjent røykvarsler, plassert slik at den høres tydelig på alle soverommene når dører er lukket. Eier skal også sørge for at boligen er utstyrt med manuelt slokkeutstyr som kan benyttes i alle rom."

 
Andelseieren skal holde brannsikringsutstyret i orden og vedlikeholde det slik styret gir informasjon om, jf. vedtektene § 5-2 nr. 9 og husordensreglene nr.  24. Styrets ansvar er beskrevet i § 5-3 nr. 4.

Papir, papp, brennbare væsker eller annet lett antennelig må ikke stå i fellesarealene i loft og kjeller, jf. husordensreglene pkt. 9.

 
Skille mellom leilighetenes del av balkong må ikke stenges av tunge ting eller festes med beslag eller lignende. Man må kunne komme seg inn på naboens balkong på noen sekunder i tilfelle brann, jf. husordensreglene pkt. 24.
 
Hva man kan gjøre selv av arbeid med det elektriske anlegget kan leses i brosjyrene som er lenket opp. Der finnes også info om lys og brannsikkerhet. Et eget dokument gjelder oljeovner som er forbudt fra januar 2007.
 
Se også artiklene Dører og vinduer (se særlig om leilighetsdør) og Kamin, peis, ovn.
 
Last ned:
FAKTA om belysning og sikkerhet.pdf
FAKTA om elsikkerhet.pdf
Oljeovner januar 2007.pdf